Ерик Кантона идва във Варна при евентуално домакинство за Световно първенство по плажен футбол

Спорт

25-08-2011, 19:14

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

В момента страната ни се намира на 25-о място в ранглистата на УЕФА, а първите 26 вземат точки. Това класиране може да ни помогне за домакинството на световните квалификации.

България кандидатства за домакинство на квалификационен турнир за световното първенство по плажен футбол през 2012 г.

Новината бе съобщена от зам.-председателя на комисията по този спорт у нас Люсиен Велчев, който е във Варна заради финалния кръг на държавния шампионат по плажен футбол. Засега обаче, все още няма яснота дали ще приемем този форум, като повече информация ще има до края на тази календарна година. „Искаме във Варна да се проведат мачовете, ако успеем да се преборим за домакинството. Морската ни столица е прекрасно място за подобни битки на пясъка”, сигурен е Велчев.

В момента страната ни се намира на 25-о място в ранглистата на УЕФА, а първите 26 вземат точки. Това класиране може да ни помогне за домакинството на световните квалификации. Велчев се надява подетата инициатива да бъде подпомогната и от Боби Михайлов, който бе избран за отговорник за футзала и плажния футбол към УЕФА.

Ако все пак България, и в частност Варна приемат световните квалификации, голямата атракция ще бъде присъствието на легендарния френски футболист Ерик Кантона. Бившият играч на „Манчестър Юнайтед”  е обещал да „украси” събитието и да помогне с каквото може. „Кантона обеща да дойде в България. Ние обаче не можем да го извикаме за нещо малко и незначително”, обясни Велчев.