Френското посолство се оплака от пияния Волен

Дипломатите публикуваха две еднакви съобщения, като във второто спестиха информацията, че гражданинът Сидеров е бил пиян

Френски дипломатически служител е бил обект на обиди и заплахи от страна на български гражданин очевидно в пияно състояние по време на полет на "България Ер" между София и Варна, съобщиха от френското посолство.

Българският гражданин я обвинил за нейната националност й е казал, че е депутат и за това иска да провери нейните документи на дипломатическо лице, пренебрегвайки разделението на изпълнителната и законодателната власт, се казва в официалното изявление на посолството.

Посолството на Франция очаква извинение от този гражданин, чието поведение е осъдително и непристойно не само в качеството му на депутат, но и на човек, който има самоуважение.

Посолството на Франция и Френското министерство на външните работи изучават ситуацията, за да вземат необходимите мерки спрямо нея. Те припомнят, че в съгласие с Виенската конвенция от 18 април 1961 българските служби трябва да вземат всички необходими мерки, за да бъдат предпазени дипломатическите лица от посегателства към тяхната личност, свобода и достойнство, се казва още в изявлението.

Малко по-късно от посолството публикуваха второ съобщение, идентично на първото, но в него бе спестена информацията, че гражданинът Сидеров е бил пиян.