Сидеров инкогнито във Варна - готви тайна офанзива на 10 кила салата

Поне 15 коли с два екипа на „ведомствената” телевизия „Алфа” са в морската столица

Волен Сидеров е пристигнал инкогнито във Варна и готви нова, тайна офанзива в морската столица. Поне 15 коли на "Атака" са започнали да пристигат в града малко след 16 часа днес, , съобщи БЛИЦ.
Народни представители и членове на националистическата партия са настанени в хотел "Одесос" в центъра на Варна и обмислят ходовете си в отговор на последните събития около лидера на "Атака" Волен Сидеров.

Повечето от автомобилите, с които са пристигнали атакистите, са "Шкода", но нямат отличителни знаци на партията. Във Варна са и минимум два екипа на телевизия "Алфа", които през целия ден са сновели из града. Камерите им обикаляли из "Владиславово" и района на Кооперативния пазар в морската столица, като за момента не е ясно, каква точно е целта на репортажите им.

Очевидно е, че Волен Сидеров и компания са намислили ново мероприятие във Варна, като подготовката му протича в пълна секретност. Според запознати поредният воаяж на националистите ще струва поне 15 000 лева, предвид числеността им и сериозната подготовка. Само за паркинг на автомобилите от партията са броили около 200 лева, отделно са хотелските стаи, храната и бензина до Варна и обратно.

Лидерът на "Атака" и неговите приближени народни представители не са решили какво точно ще предприемат. В момента те се намират в хотел и чертаят схемата за нов удар. Сидеров и кохортата му не са в ресторант, а са уединени в апартамент, където дискутират.

По всяка вероятност нагласите са за нов протест пред институциите в морската столица заради започналото досъдебно производство за скандала на летище Варна, въпреки че материалите по делото вече са в Софийска градска прокуратура. Сред народните представители, които в момента са във Варна, са Николай Александров, Илиян Тодоров, Иван Димитров и по всяка вероятност Десислав Чуколов и Деница Гаджева. Атакистка от екипа на Сидеров е закупила от близък магазин 5 килограма краставици и 5 килограма домати, като е казала на продавачката, да ги "товари бързо в касетка, че са за Волен Сидеров".

Останалите националисти от тайната делегация са журналисти на "Алфа", поддържащ персонал и шофьори, които чакат на стенд бай решението на ръководството, какво ще се предприеме.

Интересното е, че за петък "Атака" има насрочен протест в 12 часа в София, на който се очаква да бъде и Волен Сидеров. Предвид факта, че цялата върхушка на националистите е тук с поне 15 коли на партията, означава, че Атака крои нещо друго, което вероятно ще се случи далеч от столицата и е напълно възможно протестът в София да се окаже кьор фишек.

По време на протеста във Варна вчера пък е имало 2 автобуса с натоварени симпатизанти на партията от Габрово, Сливен и Ямбол. След края на неразрешеното шествие на националистите, дори е имало изгубени протестиращи от агитката, които са търсели помощ от дирекцията на полицията, защото "не можели да си намерят автобуса за Габрово, пък били без пари и документи".