Сидеров: Прокуратурата лъже, зам. шефът на полицията във Варна - хулиган

Говорителката на главния прокурор Цацаров излъгала, твърдят от Атака

"Атака" обвини в лъжа държавното обвинение.

"Районният прокурор на Варна Цветанка Гетова, потвърди, че не е дала никакви писмени данни към София, следователно говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, която даде днес пресконференция в 11,00 часа и посочи мен и колегите ми като извършители на някакви действия е излъгала", заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров в официално съобщение до медиите.

"Очевидно имаме политическа поръчка срещу "Атака", защото има противоречие между думите на Районната прокуратура – Варна и думите на Арнаудова – говорителката на главния прокурор. Районната прокурорка на Варна твърди, че имало образувано някакво дело срещу неизвестен извършител и отказа да ни даде номера, защото ние не сме били страна по това дело. Арнаудова тази сутрин в София каза, че ние не само сме страна, ами сме били и извършители на някакви хулигански действия – кой лъже от двете прокурорки – говорителката на Главния прокурор или  Районна прокуратура – Варна? А Арнаудова казва, че ще ми иска имунитета на мен. Защо след като не сме страна и не сме извършили нищо, значи има някакъв заговор срещу "Атака" и този заговор е на високо политическо ниво – Главна прокуратура", се казва още в изявлението.

"Ние ще искаме да изясним сега кой е подавал жалби, какви лъжи са писани срещу нас и кои са тези длъжностни лица, които ни посочват като извършители на нещо, което не сме извършили", категоричен е Сидеров.

Сидеров се е срещнал днес с директора на ОД на МВР–Варна Чавдар Нанков. "След 30-40-минутен разговор с директора на полицията Нанков и неговият заместник Димитров, който се държа като хулиган с ръцете в джобовете и арогантно, и не ни дадоха никаква информация дали лицето Костадин Колев, който в момента разправя по медиите лъжи по наш адрес, е техен служител и какъв точно служител е.

Отказаха ни информация, с това нарушиха закона, защото те са длъжни да ни дадат такава информация. Това е резултатът от тази среща, това ни убеждава категорично, че цялата история тук във Варна е политическа поръчка и тя е заръчана и се изпълнява скоростно от МВР, Прокуратурата, също така от този директор от областната дирекция. Този директор потвърди, че не е давал данни към София, към Прокуратурата. Значи днес говорителят на Главна прокуратура Арнаудова е разказала неща, които не са й дадени нито от Районна прокуратура–Варна, нито от ОДП–Варна, значи тя си ги е съчинила. Тя си е направила някакъв разказ и го е представила на обществеността. И сега всички медии гърмят, че ние сме страшни злодеи. Ето това се случва в момента”, завършва атакистът.