"АТАКА" поиска касиране на изборите

От партията дадоха заявка, че ще подкрепят правителството в предстоящия вот на недоверие

"Ако ЦИК излезе и признае тези избори, ние от "Атака" ще искаме касиране на тези избори", заяви депутатът Десислав Чуколов преди началото на парламентарното заседание, на което се очаква дебат по вота на недоверие, внесен от ГЕРБ за провал на кабинета "Орешарски". Очаква се следобед Централната избирателна комисия да обяви окончателните резултати от повторното преброяване на бюлетините и протоколите.

Националистите дадоха изявление, преди да влязат в пленарната зала. Лидерът на партията Волен Сидеров отсъства от групата.

Десислав Чуколов хвърли обвинения за манипулации и купуване на гласове срещу две партии - ГЕРБ и "България без цензура".

"Ние, депутатите от партия "Атака", ще изобличим ГЕРБ за техния провал в енергийната им политика", каза Чуколов, като така намекна на чия страна ще бъдат националистите при вота на недоверие.

Чуколов настоя главният прокурор да разследва ГЕРБ и ББЦ, както и техните лидери Бойко Борисов и Николай Бареков, като заяви, че докато това не се случи, той няма да отговаря на "гадни подмолни въпросчета" от журналистите, на които им "е поръчано да ги задават". Откровено цинични думи употреби атакистът пред микрофоните, а след това и в залата, по адрес на свои колеги, конкурентни партии, главния прокурор и журналистите в България. "Мутрата да си взима кап*та и да си тръгва", беше едно от изказванията, на което обаче председателят на Народното събрание Михаил Миков реагира само с думите, че "Всеки сам си отговаря за това, какъв език използва".

От парламентарната трибуна Чуколов отново повтори и пред народните представители, че "Атака" иска касиране на европейските избори. Партията на Волен Сидеров събра малко под 3% според последните данни от ЦИК.