Ветерани играха благотворителен турнир за Живко Господинов

Поколения футболни ветерани на Варна взеха участие в благотворителния турнир за Живко Гсоподинов, който от 6 месеца се бори с рака. В проявата в зала "Владислав" участваха четири отбора с треньори Стефан Богомилов, Иван Василев, Тодор Марев и Благой Калфов.

В първата среща Зелени 1 биха Сини 1 с 4:0 след голове на Илиан Илиев-2, Станислав Стоянов и Милен Христов, а след това Зелени 2 прекършиха Сини 2 с 1:0 след попадение на Бойко Каменов. На финала Зелени 2, подсилени от Светослав Петров и Тодор Каменов, биха Зелени 1 с 2:1. За победителите, водени от Тошко Марев, точни бяха Тодор Каменов и Мартин Христов, а за победените с наставник Иван Василев вкара Илиан Илиев. Последният заслужи овациите на публиката и за красивия си гол с пета в първия двубой.

С атрактивни изпълнения се отличиха също Милен Бакърджиев, Илиан Илиев, Пламен Тимнев, Веселин Бранимиров, Георги Арнаудов, Неделчо Добрев и Пламен Панайотов, а от трибуните с любопитство събитията на терена проследиха Пламен Ганев, Георги Жеков, Димитър Трендафилов, Георги Иванов-Геша, Атанас Атанасов, други бивши футболисти и фенове. За спортменския дух в мачовете допринесе и обективното съдийство на Хугас Месропов и Светослав Славов.

Ветераните събраха пари за Жиката, а със средства го подпомогнаха и зрители, които закупиха календарчета с неговия лик. Сред дарителите беше и бившият министър на транспорта Данаил Папазов.

"Благодаря на моите бивши колеги за жеста. И аз с удоволствие бих приел подобна покана, ако получа такава. Към днешна дата приключих с назначената терапия и до 10-15 дни ми предстои решителен контролен преглед в Турция. В зависимост от резултатите ще стане ясно и какво поддържащо лечение ще ми предпишат“, заяви Живко Господинов.

Илиан Илиев пък съжаляваше, че е била направена добра реклама на проявата, но са дошли малко хора в залата. "Пожелавам на Живко Господинов да спечели най-важната си битка в живота и вярвам, че ще го направи“, изрази оптимизъм Илиан. Голмайстор №1 в историята на варненския футбол Стефан Богомилов-Чечи, който даде идеята за турнира, пък каза: „На 11 април ще отбележа 70-годишния си юбилей с двубой между ветераните на Черно море и Спартак и очаквам Живко да играе в него. Липсва ми в мачовете, които правим, но скоро ще е пак мой съотборник или противник."