Пускат на търг фланелки на легенди за събиране на средства за Живко Господинов

Екипи вече са изпратили Христо Стоичков, Наско Сираков, Любо Пенев, Ради Здравков, Владислав Стоянов, Козмин Моци, Марселиньо, Мартин Камбуров, Ивайло Чочев, Енцо Мареска и Пауло Дибала (Палермо), Ляич (Рома), Раул Албиол (Наполи) и Иличич (Фиорентина)

Приятели на Живко Господинов от Варна и София, сред които е бившият треньор на Спартак Атанас Атанасов, организират търг за набиране на средства за последния етап от лечението на футболната легенда. Както е известно, вече девети месец Господинов се бори с тумор на белия дроб, като последователно премина процедури в Турция и София. В момента той прави лъчетерапия в Шумен.

Търгът ще се проведе между 15 и 20 март в реномирано варненско заведение и на него ще бъдат представени фланелки на бивши и настоящи известни футболисти, за които ще наддават бизнесмени. Идеята е заимствана от Валентин Михов, който е организирал подобни събития в София и Плевен, като Атанас Атанасов вече е разговарял с г-н Михов за предстоящия търг в морската столица.

Фланелките ще са оригинални, обличани от футболни знаменитости или лично предоставени от тях на организаторите. Свои екипи вече са изпратили Христо Стоичков, Наско Сираков, Любо Пенев, Ради Здравков, Владислав Стоянов, Козмин Моци, Марселиньо, Мартин Камбуров, Ивайло Чочев, Енцо Мареска и Пауло Дибала (Палермо), Ляич (Рома), Раул Албиол (Наполи) и Иличич (Фиорентина).

„Очакваме също фланелки на Стилиян Петров, Мартин Петров, Гонзо и други футболни величия. Такова нещо се прави за първи път във Варна и ние сме направили стройна организация, за да окажем своята морална и материална подкрепа на Живко в най-важната му битка в живота“, каза Атанас Атанасов.