Пламен Казаков дари фланелка за търга за набиране на средства за Живко Господинов

Той ще се проведе между 15 и 20 март в реномирано варненско заведение и на него ще бъдат представени фланелки на бивши и настоящи известни футболисти, за които ще наддават бизнесмени

Пламен Казаков е първият футболист от най-успешния отбор в историята на Спартак, който предостави своя фланелка за търга, на който ще се събират средства за лечението на Живко Господинов. Събитието ще се проведе след две седмици във Варна.

Казаков бе съотборник на Живко Господинов в славния тим на Спартак от периода 1982/1984, който игра финал за купата на България, стигна 1/8-финал в европейския турнир за КНК, където срещна световния гранд Манчестър Юнайтед, и спечели бронзови медали в "А" група.

Приятели на Живко Господинов от Варна и София, сред които е бившият треньор на Спартак Атанас Атанасов, организират търг за набиране на средства за последния етап от лечението на футболната легенда. Както е известно, вече девети месец Господинов се бори с тумор на белия дроб, като последователно премина процедури в Турция и София. В момента той прави лъчетерапия в Шумен.

Търгът ще се проведе между 15 и 20 март в реномирано варненско заведение и на него ще бъдат представени фланелки на бивши и настоящи известни футболисти, за които ще наддават бизнесмени. Идеята е заимствана от Валентин Михов, който е организирал подобни събития в София и Плевен, като Атанас Атанасов вече е разговарял с г-н Михов за предстоящия търг в морската столица.

Фланелките ще са оригинални, обличани от футболни знаменитости или лично предоставени от тях на организаторите. Свои екипи са изпратили Христо Стоичков, Наско Сираков, Любо Пенев, Ради Здравков, Владислав Стоянов, Козмин Моци, Марселиньо, Мартин Камбуров, Ивайло Чочев, Енцо Мареска и Пауло Дибала (Палермо), Ляич (Рома), Раул Албиол (Наполи) и Иличич (Фиорентина).