Прибраха Касапина от Тополи в психиатрията

Процесът срещу Скорчев трябваше да започне на 19 март, но му е назначена нова психиатрична експертиза

Касапинът от Тополи, който закла жена си пред очите на десетима свидетели и опита да се самоубие – Емил Скорчев, е настанен в специализираната психиатрична клиника за лечение на лишени от свобода в Ловеч по негово желание. Според първата съдебнопсихиатрична експертиза са налице "данни за шизоидно личностно разстройство, като вследствие на прием на анаболи, стероиди и ефедрин е увеличена агресивността му". Експертите обаче прецениха, че към момента на кървавата баня той е разбирал действията си и е можел да ръководи постъпките си.

Процесът срещу Скорчев, станал известен като Касапина от Тополи, трябваше да започне на 19 март, но му е назначена нова психиатрична експертиза, която не може да бъде изготвена до тази дата. Затова Варненският окръжен съд вчера определи 14 април за начало на процеса.

Кървавият екшън до гробищата в Тополи потресе цяла Варна. На 21 септември миналата година пред очите на десетима свидетели Скорчев подгонил съпругата си по алеята към входа на гробищния парк, съборил я на земята с ритници и юмруци и в необуздания си гняв я наръгал на 12 места по цялото тяло с нож, след което направил опит да убие и себе си. Той оцеля, но съпругата му Керанка почина от остра кръвозагуба. В основата на зверското убийство стоят парите на бабата на анаболения културист - Еленка.

Емил и Керанка били женени от 3 години. Животът им се стекъл така, че се наложило да се преместят в дома на баба Еленка в добричкото село Поручик Гешаново. Възрастната жена починала в началото на февруари 2014 година. Внукът й и съпругата му обаче решили да скрият тялото на старицата, за да могат да вземат парите й. Те не казали на никого, че бабата е починала, заровили тялото й в мазето, Керанка изтеглила 42 413,83 лв. от сметката й, закрила я и през следващите няколко месеца семейството се изолирало напълно от околните, за да не се разбере, че старицата е мъртва.

Трупът в мазето изострил отношенията между Емил и Керанка, а тежката тайна станала причина за много скандали между тях. На 21 септември те събрали дрехите си, всички документи, парите на бабата, натоварили всичко в буса си, взели и двете си кучета и отишли в Тополи, където бил погребан бащата на Емил. По пътя обаче Керанка споделила със съпруга си, че не може повече да издържа на напрежението и смята да го напусне. Бусът бил спрян малко преди входа на гробищния парк. Жената пуснала двете кучета. В същото време Емил слязъл от колата, отворил багажника и взел ножа, оставен там. Той се наранил пред очите на жена си, крещял, че я обича и не може да допусне да го напусне. Керанка се уплашила и хукнала да бяга по алеята. Мъжът й обаче я настигнал и започнал да я налага с юмруци и ритници. Жената крещяла и опитвала да се предпази с ръце и тогава Емил започнал да я ръга с ножа където свари. Един от ударите попаднал във врата й и прерязал лявата сънна артерия.

В рамките на две минути на тел. 112 са подадени няколко сигнала за кървавия екшън. Пристигналите намясто екипи на полицията и "Бърза помощ" трудно стигнали до тялото на жената, тъй като двете кучета не допускали никого наблизо. Емил пък крещял, че ще се самоубие, и успял да се наръга в гърдите с ножа, но леко. След като се възстановил напълно, той е приведен във Варненския затвор с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".