Единият от биячите на Нягол поиска да излезе от ареста

Единият от тримата охранители, убили от бой Нягол, е проговорил

Един от тримата вече бивши охранители на Гранд Мол Варна Красимир Димитров, който е привлечен като обвиняеми за убийството на 52-годишния Нягол Петров от Варна ще продължи да обитава ареста. Днес той обжалва постоянния си арест пред Варненския окръжен съд. Магистратите обаче оставиха без уважение молбата на адвоката му за изменение на мярката за неотклонение от "задържане под стража" в по-лека.

24-годишният Ангел Николов, 22-годишният Красимир Димитров и 19-годишният Цветан Маринов се разследват за съучастие в убийство, извършено по хулигански подбуди, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. Законът квалифицира това престъпно деяние като тежко, умишлено престъпление, което се наказва със затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен без замяна. 52-годишният Нягол е бил малтретиран с неоправдана жестокост на 14 март тази година в Гранд мол във Варна.

Според защитата на студента от ИУ във Варна събраните в хода на разследването доказателства разколебавали предположението, че Красимир е съпричастен към престъплението. Това твърдение бе категорично оспорено от наблюдаващия прокурор. По думите му освен показанията на един от охранителите, са събрани и други свидетелски показания, които уличават обвиняемия в деянието, за което е привлечен като обвиняем.

Стана известно, че досъдебното производство е към своя финал. Готови са вече 3 съдебно психиатрични експертизи, а резултатите от 4-та такава ще бъдат внесени в понеделник. Очаква се е заключението на последната експертиза, която изготвя НИКК.

За да потвърди ареста на Красимир Димитров ВОС отново подчерта, че събраните в хода на разследването доказателства и материали по категоричен начин обосновават предположението, че младият мъж е съпричастен към тежкото престъпление. Характеристиката на деянието, извършено с неоправдана жестокост и тежестта на наказанието, което законът предвижда мотивират съда за извода, че ако е с по-лека мярка за принуда Красимир може да се укрие от наказателно преследване.

След като остави без уважение молбата му за изменение на мярката за неотклонение и потвърди ареста, ВОС даде възможност на обвиняемия да обжалва това определение пред Варненския апелативен съд на 9 юни 2015 година от 10:00 часа.