Полицейска акция срещу незаконно притежание на оръжие във Варна и други градове (СНИМКИ)

Крими

28-06-2024, 16:39

Снимка:

МВР

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Иззети са боеприпаси, както и 1.2 кг синтетична дрога.

Незаконно притежавани оръжия, боеприпаси, както и 1.2 кг синтетична дрога за иззети при операция в няколко града. Задържани са двама криминално проявени и осъждани мъже, съобщиха от МВР.

Разследването започнало в рамките на досъдебно производство, образувано по чл. 339, ал. 1 от НК. Униформени служители предприели поредица от процесуални и следствени действия на територията на областните дирекции в Разград, Варна, Русе и Силистра.

Разплитането на криминалната схема започнало с проверка в частен имот в Разград, обитаван от 54-годишен мъж. Там полицейските екипи открили два пистолета със заличени серийни номера и 28 боеприпаса за тях. Последвала допълнителна оперативна работа на адреси в силистренско село и във Варна.

В хода на разследването процесуални действия били извършени и в имот на 52-годишен мъж от Русе. Иззети били пакетирани в полиетиленови пликове с разпределени в тях общо 1.2 кг хапчета с формата на череп в жълт и зелен цвят, реагиращи положително на метамфетамин. Намерени били също 60 000 лева, 4635 долара, 1540 евро, както и военна димка. Работата на екипите продължила на други русенски адреси, където били открити 1606 боеприпаса с различен калибър, късо нарезно оръжие, дълго гладкоцевно оръжие, 3 револвера, газов пистолет и метална кутия с барут.

С полицейска заповед двамата мъже са оставени в ареста за срок до 24 часа. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата. Действията по разследването продължават.