Пайнер прескача Шенген, но не за ден. Стана европейски член

Булевард

15-01-2013, 10:40

Снимка:

Bulgariautre

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Това ще изнасяме за Европа

Изнасяме чалга, 2 млн. лв. европари за Митко Пайнера

Преди няколко години Кали извади култовата чалга песен "Шенген", която сякаш предвижда не само износа на български мозъци, но и на българска музика.

"Из Европа ми се ще, да обиколя, така, така. За Виена и Париж да се уредя ха така и на кула Айфела да се насладя. Там културно средище да се променя. Шенген, Шенген, ще прескоча ли Шенген. За ден да съм европейски член...", се пее в парчето.

И ето, че то се оказа пророческо. Кали вече е в "Пайнер", а димитровградската музикална компания ще получи близо 2 милиона лева европари за популяризиране на попфолка.

"Пайнер Медиa" ООД е одобрена и ще получи 1 918 233 лв. като бенефициент по Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" за популяризиране на чалгата не само у нас, но и на международните пазари, показва справка в информационната система на Министерството на финансите.

Проектът е на стойност 3 197 324 лв. Към момента средствата все още не са усвоени. Началото на изпълнението на проекта е на 23 юли 2012 г., а краят 23 април 2013 г.

1 630 498 лв. е финансирането на проекта от ЕС, а 287 735 е националното финансиране на проекта, а компанията ще добави 1 279 091 лв.

В проекта пише, че с тези пари инж. Митко Димитров и неговите подопечни служители и изпълнители ще постигнат устойчив икономически растеж и запазване на лидерските си позиции в подготовката и реализирането на качествен медиен и музикален продукт не само на родния, но и на международните пазари, в които телевизия Планета се излъчва.

"Чрез повишаване качеството на предлагания продукт "Пайнер Медиа" ООД ще съумее да привлече значителен брой нови зрители, да вдигне рейтинга си, като това ще доведе до увеличаване на приходите от реклама. Проектът ще доведе и до разкриването на нови работни места и ще допринесе за развиването на българската икономика", се посочва още в описанието на проекта.

Срещу милионите фирмата се ангажира да създаде екип, който ще управлява проекта, ще подготви и проведе процедури за избор на външни фирми изпълнители на доставки и услуги, ще поръча, достави и въведе в експлоатация ново оборудване. Ще бъдат разкрити и нови работни места.

Управляващ орган на Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" е дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" в Министерство на икономиката.

 

Тук можете да видите какво ще изнасяме за Европата...