Официално: Стоян Пасев е новият областен управител на Варна

Иван Великов ще прави предизборна кампания с "актива" като губенрнатор

Адвокат Стоян Пасев е новият областен управител на Варна. Днес правителството освободи Живка Аладжова, Иван Великов и Михаил Михайлов като областни управители на Стара Загора, Варна и Перник. Длъжностите ще бъдат заети от Димитринка Петрунова, Стоян Пасев и Бойка Петрова.
42-годишният Стоян Пасев е инженер по технология на машиностроенето и металорежещите машини и магистър по право от Техническия университет във Варна. Има магистратура и по икономика и управление на търговията от Икономическия университет в града, както и следдипломна квалификация по международни икономически отношения в СА „Димитър Ценов” – Свищов. Адвокат е към Варненската адвокатска колегия, а от 2012 г. е и член на нейния дисциплинарен съвет. През 2007-а година Пасев беше кандидат за кмет на район "Одесос", издигнат от партия "Социалдемократи".

Иван Великов сдава поста в Областна администрация и се включва в предизборната надпревара. Той обаче е едва на 5-то място в листата на БСП за Варна, въпреки че е кадър на областния лидер Красимир Янков. Най-вероятно ще остане 7-и след окончателната подредба и включването на кандидати от гражданската квота и коалиционните партньори. Въпреки че се очаква  БСП да вкарат не повече от 3-ма депутати Иван Великов не е загубил шансовете си да влезе в Народното събрание. Той може да разчита на преференциалния вот - най-вече на многобройните обитатели и собственици на търговски площи в Морската градина, чиято кауза за влизане на коли в парка горещо защитаваше. За това и стана единственият носител на наградата "Пинокио", връчена му от граждански сдружения. Подобно беше и отношението към него и по време на трагедията в "Аспрухово", където Иван Великов се появи само с официалните гости.