Потвърдено: Емил Скорчев, който уби жена си, заклал и баба си Еленка

Добричките криминалисти са изкопали трупа й от мазето в къщата, където е бил заровен

Второто убийство, за което културистът Емил Скорчев призна, веднага след като закла жена си Керанка, е на собствената му баба Еленка, съобщи репортер на БЛИЦ. Възрастната жена е майка на баща му – самоубилият се през август 2011 г. известен варненски уролог д-р Петър Скорчев.
Жената се е водела в неизвестност от април месец т.г. Емил купил къща преди две години в добричкото село Поручик Гешаново, където отишъл да живее с жена си Керанка и баба си Еленка.

Бабата обаче мистериозно изчезнала и никой от хората в селото не я бил виждал. След касапницата край Тополи, където Емил надупчи четири пъти жена си в гърдите и накрая преряза сънната й артерия, мистерията около изчезването на възрастната жена се разплете, тъй като внукът признал, че я е убил.

Източници на БЛИЦ, пряко ангажирани с разследването на кървавата драма край Тополи, потвърдиха, че действително е изровен трупът на възрастната жена. Добричките криминалисти са го изкопали от мазето в къщата, където е бил заровен. Разследващите във Варна обясниха, че не са ангажирани с този случай, понеже техните колеги от Добрич се занимават по компетентност, тъй като разследването се води по местоизвършителство.

Според нашите източници е рано да се говори за убийство и тепърва аутопсията и процесуално-следствените действия ще установяват дали е така. Хора от селото обаче коментираха пред наш репортер, че са присъствали на ваденето на трупа на Еленка и са научили, че тя е била заклана.

Що се отнася до Емил Скорчев, той вече е контактен. Разпитан е по случая с убийството на жена си Керанка и е дал точни обяснения за случилото се. Според разследващи той е адекватен и е разказал, че с Керанка се скарали, защото той искал да бъде с нея, а тя мислела за раздяла. Не искал да я изгуби. В самото село, където си купил къщата, казват, че бил доста агресивен и несговорчив човек.

Спрямо културиста вече е повдигнато обвинение по чл.115 от НК – за умишлено убийство.

Веднага, когато здравословното състояние на Емил позволява, той ще бъде изписан и ще бъде изправен пред съда, където прокуратурата ще поиска постоянното му задържане под стража.