Изминаха 9 месеца от смъртта на Нягол

Разследването приключва този месец

9 месеца се навършват днес от кончината на Нягол Петров, който бе пребит до смърт от трима охранители в Гранд Мол. Близките му днес направиха помен на централните варненски гробища. 

Нягол Петров почина от зверски побой, нанесен му от трима младежи, които по принцип е трябвало да осигуряват безопасността и спокойствието на посетителите в търговския център. 

Вместо това, на 14 март по време на смяна, 24-годишният Ангел Николов, 22-годишният Красимир Димитров и 19-годишният Цветан Маринов в съучастие извършват убийство по хулигански подбуди, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. Такова е обвинението, повдигнато от Окръжна прокуратура срещу тримата биячи. 

Тримата младежи се гаврят и пребиват зверски Нягол, който е бил чест посетител в мола. 52-годишният мъж страда от лека форма на шизофрения, но е абсолютно безобиден, разказаха часове след смъртта му неговият брат и снаха. Нягол е тежал малко над 50 килограма. Това обаче не е попречило на охранителите без капка жал да стоварват ритници и юмруци върху него.

Гардовете от Гранд мол вече 9 месеца са в ареста, но продължават да мълчат за случилото се. Единият от тях - Красимир Димитров, преди по-малко от месец за втори път поиска по-лека мярка за неотклонение, но съдът отказа да го пусне на свобода. 

По време на разглеждането на мярката, стана ясно, че разследването приключва през декември и най-вероятно още преди нова година материалите по делото ще бъдат предявени. 

Всичко по темата: Убийството в Гранд Мол