Един от биячите в Гранд мол пак обжалва ареста си

22-годишният Красимир Димитров ще направи втори опит за по-лека мярка

Единият от охранителите от Гранд мол, които пребиха до смърт 52-годишния Нягол Петров от Варна, отново ще обжалва ареста си, научи Varnautre. Това е втори опит на адвокатите на 22-годишния Красимир Димитров да извадят подзащитния си от ареста, от март насам.

Тримата гардове - 24-годишният Ангел Николов, 22-годишният Красимир Димитров и 19-годишният Цветан Маринов, са обвинени, че докато са на работа в търговския център, в съучастие са извършили убийство по хулигански подбуди по особено жесток и мъчителен за жертвата начин.

Случаят гръмна в средата на март, когато беззащитният посетител на мола почина вследствие на жестокия побой, нанесен от охранителите. Подадената първоначална информация от търговския център пък бе, че на територията му "от естествена смърт е починал гражданин, който е бил без документи и с вид на бездомен". Едва след като стана ясно, че Нягол е убит от охраната на Гранд мол, оттам признаха, че се води разследване от полицията. Междувременно разследващи установиха потресаващи издевателства над Нягол Петров, който противно на спекулациите, не е клошар, а има дом и семейство.

Тримата биячи вече 8 месеца са с постоянна мярка "задържане под стража".

В края на март те отказаха да обжалват арестите си. През юни опит да получат по-лека мярка направиха Красимир Димитров и Ангел Николов. Окръжният съд не ги пусна с мотива, че няма промяна в обстоятелства и че предположението за съпричастие на двамата към тежкото престъпление е обосновано по безспорен начин.

Делото за смъртта на Нягол, което е под наблюдението на главния прокурор Сотир Цацаров, се очаква да започне всеки момент. Материали по него са подготвени в свръх кратки срокове. Изчакват се последни експертизи.

Всичко по темата: Убийството в Гранд Мол