Разследването за убийството на Нягол приключва през декември

Съдът пак отказа да пусне един от биячите в Гранд мол

Варненският окръжен съд отново отказа да измени мярката "задържане под стража" на един от охранителите в Гранд мол, които пребиха до смърт 52-годишния Нягол Петров. 22-годишният Красимир Димитров поиска да бъде пуснат под "домашен арест". Според адвоката на бившия охранител – Александър Атанасов разследването по случая се е проточило твърде дълго време и е зациклило, а в същото време не са събрани достатъчно доказателства за вината на Димитров.

Прокурорът Милен Ставрев отхвърли това твърдение и заяви, че последната експертиза се очаква до 4 декември тази година. Според него ако Красимир Димитров не е в ареста има опасност да се укрие. В отговор последният заяви, че няма такъв риск, тъй като сам се е предал след случилото се. Смятам, че всеки, който е допуснал грешка, трябва да понесе отговорност, допълни бившият охранител от мола, който отново припомни, че има годеница, с която са планирали сватба. Съдът счете, че няма промяна в обстоятелствата и отново потвърди ареста на 22-годишния варненец.

Тримата гардове - 24-годишният Ангел Николов, 22-годишният Красимир Димитров и 19-годишният Цветан Маринов, са обвинени, че докато са на работа в търговския център, в съучастие са извършили убийство по хулигански подбуди по особено жесток и мъчителен за жертвата начин.

Случаят гръмна в средата на март, когато беззащитният посетител на мола почина вследствие на жестокия побой, нанесен от охранителите. Подадената първоначална информация от търговския център пък бе, че на територията му "от естествена смърт е починал гражданин, който е бил без документи и с вид на бездомен". Едва след като стана ясно, че Нягол е убит от охраната на Гранд мол, оттам признаха, че се води разследване от полицията. Междувременно разследващи установиха потресаващи издевателства над Нягол Петров, който противно на спекулациите, не е клошар, а има дом и семейство.

Тримата биячи вече 8 месеца са с постоянна мярка "задържане под стража". В края на март те отказаха да обжалват арестите си. През юни опит да получат по-лека мярка направиха Красимир Димитров и Ангел Николов. Окръжният съд не ги пусна с мотива, че няма промяна в обстоятелства и че предположението за съпричастие на двамата към тежкото престъпление е обосновано по безспорен начин.