Протестиращите отново окупират Орлов мост

Хората се вдигат заради ареста на Чавдар Янев, който обяви гладна стачка пред ВСС

Днешният протест на Орлов мост да бъде обвързан в подкрепа на всички онези хора, които са имали смелостта да се самозапалят, гладуват и прочее в името на свободата на България и народа.

За това се обявяват потребители във Facebook, след като групата "Бунтът за нова България", съобщи за ареста на Чавдар Янев, който обяви гладна стачка пред Висшия съдебен съвет заради несправедливостта в правната система.

Днес съпругата на Янев Латинка Георгиева съобщи, че втори ден съпругът й е в пълна гладна стачка пред сградата на Висшия съдебен съвет.

"След като виновниците за неговата стачка дойдоха на работа, по нечия заповед е арестуван и отведен в III-то РУ. Не знам дали ще го видя отново", гласи съобщението на Георгиева, публикувано около 11 часа.

Във второ съобщение, Латинка Георгиева е написала, че е опитала да посети Чавдар в III-то районно, но от там казали, че са го пуснали след справка.

Пред ВСС, където Янев води гладния си протест, също го няма.

Янаки Ганчев, един от организаторите на протеста съобщи, че ако Чавдар Янев не бъде освободен, довечера бунтът от Орлов мост ще отиде при Чавдар.

Един от координаторите на многохилядните протести в София, пък предупреждава в личната си страница за административен полицейски произвол.

Междувременно, зевзеците в мрежата разпространяват шегата, че вътрешният министър в оставка Цветан Цветанов е открил "рецептата" за спиране на протестите в столицата срещу управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов - помолил своя добър приятел Веско Маринов да отиде да пее на Орлов мост, за да се разотидат хората.