София Утре: кой, къде, кога

Архив София

07-10-2012, 19:05

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Най-интересното в столицата утре - 8-и октомври

9.00 часа - пред сградата на ДКЕВР ще започне протестно шествие на производителите на електроенергия от ВЕИ. Шествието ще премине по бул. „Дондуков” и ще приключи пред сградата на Министерския съвет.

9.30 часа - Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Божидар Проданов и Ирен Вълев за смъртта на Пламен Куцаров.

09.30 часа - Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Орлин Аврамов, Пламен Калайджиев и Димитринка Атанасова за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева.

10.00 часа - в пресклуба на БТА ДЕБРА - България”, Български хелзинкски комитет и Център за защита правата в здравеопазването ще дадат пресконференция на тема „Продължаващото престъпление на държавата към хората с булозна епидермолиза”.

10.00 часа -  в Зала №1 на Конгресния център на Хотел „Шипка” в София /бул. „Тотлебен 34-А/ ще се проведе пресконференция за обучението на кадрите в спешната медицинска помощ за повишаване на тяхната квалификация и подобряване качеството на предоставяните здравни услуги. Обучението се провежда по проект „ПУЛСС – Практически увод в лечението на спешните състояния”.
В пресконференцията ще участва министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.

11.00 часа - в Залата на Националния археологически институт с музей при БАН (вход откъм президентството, площад „Атанас Буров” 1) ще бъде дадена пресконференция за проучванията на крепостта Урвич през 2012 г. с ръководители проф. Николай Овчаров и доц. Бони Петрунова.

11.00 часа -  в централата на КНСБ, ет. 11, заседателна зала ще се проведе пресконференция по повод Европейския ден за защита на индустрията – 8 октомври.

11.00 часа - Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия организира пресконференция по повод обявяването на шестата конкурсна сесия за набиране на проекти в рамките на Националния иновационен фонд. Събитието ще се проведе в голямата зала на МИЕТ на ул. "Княз Александър Батенберг" № 12, 1 етаж.

11.30 часа - Националното ръководство на ДСБ ще даде пресконференция в централата на партията на бул. „Витоша” 18, вход от към ул. „Кърниградска”.

12.00 часа - в пресклуба на БТА партия „Нова алтернатива” ще даде пресконференция на тема „Кой има интерес от състаряването на армията и демотивацията на младите военни? Какви са уловките в промените за пенсиониране на военните? Кой е във финансова криза - българският данъкоплатец или управляващият кабинет?.

12.00 часа - в София прес ще се проведе пресконференция на тема „Ще се пуши ли в българските заведения? Представяне на искане за промяна в Закон за здравето”.

13.30 часа -  министърът на здравеопазването Атанасова и кметът на София Йорданка Фандъкова ще открият изнесения център на Спешна помощ-София в 16-то ДКЦ в район „Кремиковци” /кв. Ботунец, ул. „В. Левски” № 2/.

18.00 часа - в зала № 3 на НДК ще се проведе среща на софийския градски актив на БСП с президента на ПЕС и лидер на партията Сергей Станишев. Той ще тръгне пеша за срещата от централата на БСП на ул.„Позитано”20 в 17.00 часа и ще бъде придружаван от група млади социалисти от младежката организация на БСП в София.

18.00 часа -  в галерия „Мисията” на ул. Алфред Нобел”2, срещу входа на МВнР, ще бъде открита изложба „Право и справедливост”. Събитието е под патронажа на министъра на външните работи Николай Младенов.